Unser Weg zum hochwertigsten und nachhaltigsten Spielsofa Europas 🌍

Onze weg naar de hoogste kwaliteit en meest duurzame speelbank van Europa 🌍

Toen we in het najaar van 2020 begonnen met het idee voor onze speelbank en de eerste samples lieten maken, kwamen ze, zoals het meeste speelgoed, uit China. 


Michael in de eerste Funzy Muster 2020 in Berlijn.

China, als 's werelds productielocatie, is voor velen het eerste aanspreekpunt als het gaat om het realiseren van productideeën voor het eerste monster. Toegang tot producenten en verwerking is vaak ongecompliceerd en vooral snel.

Het was ons vanaf het begin duidelijk dat het betrekken van onze producten uit het Verre Oosten, gecombineerd met een hoge CO₂-uitstoot en supply chains die niet 100% transparant zijn, voor ons op middellange termijn geen optie is. 

Daarom zijn we tijdens onze testfase en na slechts een paar weken op de markt, meteen begonnen met het opzetten van een Europese supply chain.

Tegen het einde van de zomer van 2021 was het klaar: ons hart van de bank, het hoogwaardige PUR-schuim, werd nu in Duitsland vervaardigd, ritsen, garen en onze veloursstoffen in Oost-Europa, niet ver van ons hoofdkantoor in Berlijn. De bank is genaaid en gemonteerd onder de hoogste kwaliteitsnormen en TÜV-getest in Tsjechië.

Onze toeleveringsketen was transparanter, 56% minder CO₂ dan voorheen en nu 100% OEKO-TEX® Standard 100-gecertificeerd. Een ander belangrijk criterium voor ons: door de nabijheid van Berlijn konden we de productie regelmatig bezoeken en een idee krijgen van de productieomstandigheden ter plaatse.


Michael in onze productie in Tsjechië begin 2021

Vandaag, weer een jaar later, kunnen we met trots zeggen dat we onze supply chain opnieuw hebben kunnen verbeteren: nog duurzamer dankzij nog eens 31% CO₂-besparing ten opzichte van onze vorige supply chain (bron: Carbon Care-calculator. Gebaseerd op vergelijking van transportroutes en transporttype ) en tot slot 100% Made in Germany . 

Funzy productie in Duitsland in zomer 2022


Ons doel: de Funzy speelbank in Duitsland uit één hand en op één plek, van de schuimproductie en naaien tot de afwerking en verpakking op slechts een paar honderd kilometer van Berlijn, is uitgekomen.

Onze speelbank is nu:

  • 100% gemaakt in Duitsland
  • 100% OEKO-TEX® Standard 100 gecertificeerd
  • TÜV en GS getest

en daarmee de hoogste kwaliteit en meest duurzame speelbank van Europa.

Maar dat is niet alles. We blijven elke dag werken aan manieren om als bedrijf onze uitstoot te verminderen, transportroutes te verkorten, verpakking te besparen enzovoort.

Klimaatverandering is van een abstracte waarschuwing veranderd in een zeer reële bedreiging. Wij als bedrijven en ondernemers hebben een cruciale rol te spelen in de verandering van richting die voor ons ligt - zodat wij en onze kinderen nog lang met plezier en vreugde van onze planeet kunnen blijven genieten. 🌍🌳