Funzy ausgezeichnet mit dem Gütesiegel "Besonders Bewegend"

Funzy bekroond met het kwaliteitskeurmerk "Bijzonder Bewegend"

De Funzy speelbank brengt beweging in kinderkamers of zelfs crèches en kinderdagverblijven. Naast zitten en liggen nodigt het kinderen uit tot creatief en fantasierijk spel door vele actieve gebruiksmogelijkheden zoals springen, huppelen, grotten en tunnels bouwen en nog veel meer. Het bestaat uit 2 stabiele driehoekige kussens, een zacht kussen en de basismatras van harder ondersteunend schuim. De hoezen van veloursstof, gecertificeerd volgens OEKO-TEX® Standard 100, zijn er in 13 kleuren, zijn gemakkelijk schoon te maken, slijtvast en duurzaam. De structuur van de stof voorkomt dat de afzonderlijke delen die op elkaar liggen wegglijden.

Een hoes kan met hoogwaardige, verborgen ritsen worden geopend, snel worden verwijderd, gewassen en gedroogd. Een waterdichte bodembedekking voor ledikanten (U3) en een buitentijk zijn verkrijgbaar. Voor het transport zijn de opvouwbare matrassen voorzien van aangenaaide handgrepen. De duurzaam bruikbare bank wordt met de hand gemaakt in Duitsland en Europa.

Het product speelt in op de creatieve geest en het natuurlijke verlangen van kinderen om te bouwen en te construeren en creëert zo motorische activiteit, zelfs zonder instructies. De combinatie van de afzonderlijke elementen zorgt voor een hoog niveau van uitdaging en ondersteunt spontaan bewegingsgedrag in het dagelijks leven van kinderen. Bij het spelen met de bank worden verschillende sensomotorische indrukken opgedaan. Bouwen bevordert bijvoorbeeld de visuele en ruimtelijke waarnemingsvaardigheden, die gebruikt kunnen worden voor wiskundige vaardigheden (geometrie). Gemeenschappelijk spel, rusttijden en lichaamsbeweging worden eveneens bevorderd.

Als speelmeubel biedt de Funzy uitgebreid bewegingsplezier in kinderkamers, onderwijsinstellingen en andere ruimtes voor kinderen en ondersteunt het de uitgebreide ontwikkelingsprocessen van kinderen.

De FUNZY speelbank voldoet aan de criteria van een bijzonder bewegend aanbod en zal in oktober 2022 het kwaliteitszegel "bijzonder bewegend" van de "Bundesarbeitsgemeinschaft für Haltungs- und Bewegungsförderung e.V." ontvangen.