Funzy Erfahrungsbericht #1

Funzy Ervaringen #1

Funzy - het meubelspeelgoed waarvan je nooit had gedacht dat jouw gezin het nodig zou hebben

"Wat is een Funzy?" vroeg onze buurvrouw toen onze tweejarige haar tweejarige uitnodigde om te "Funzy hoppen".

"Twee aan elkaar genaaide rechthoekige stukken schuim en een paar driehoekige kussens om onze kleintjes goed moe te maken", antwoordde ik.

Toen liet ik haar een foto zien.

"Een sofa?"

Bijna. Een speelbank. Gewoon met microvezel bedekt schuim. Zachte hoeken en randen, geen hout of plastic eromheen, zo hoog als de knie van een kind, zo breed als een eenjarige en zo lang als een kleine volwassene.

Op deze speelmiddag diende de Funzy eerst als tuimelparadijs - niets eenvoudiger dan dat. De stukken schuim werden in de lengte naast elkaar gelegd en wij volwassenen konden al van onze koffie genieten terwijl de kleintjes dicht bij de grond stuiterden en rolden.

Tijdens het stuiteren ontdekten de mini's dat ze de driehoekige kussens als paardjes konden gebruiken en zo veranderde het spel met de Funzy in een scène van het Wilde Westen.In hun tijdcapsule van Funzy mochten de vermoeide renners vervolgens een pauze inlassen voordat zij besloten een parcours af te leggen, waarbij de voertuigen via Funzy hellingen en bergen op en af moesten rijden. Daarna, om te gaan kamperen in een tent met een luifel.


Op het einde wilden de twee deugnieten een grot om zich in te verbergen.


De middag was erg leuk en het was goud waard om de dwergen hun wilde ideeën te zien uitwerken en samen te zien ravotten.

Toegegeven, het geheel klinkt chaotisch en inspirerend tegelijk, want wij volwassenen hadden nog duizend dingen in ons hoofd die we met dit meubelspeelgoed zouden kunnen maken.

Zo is ook het spel van kinderen - fantasierijk, veelzijdig en flexibel, net als de Funzy speelbank.

Jongere kinderen springen er graag op, oudere kinderen nemen het mee om hun eigen creaties te bouwen en volwassenen vinden het leuk om een meubelstuk te hebben en tegelijkertijd een stuk speelgoed voor 1000 mogelijkheden. Het feit dat de hoes afneembaar en machinewasbaar is, is bijzonder praktisch wanneer de Funzy voortdurend wordt gebruikt. Naast alle veelzijdigheid is hij ook zeer comfortabel en heeft hij een hoogwaardige afwerking.

In de zes maanden dat de Fuzny beschikbaar is, wordt hij dagelijks gebruikt.

In het dagelijks leven is hij een knuffel- en leesbank in de kinderkamer en vergezelt hij hen graag als ze in slaap vallen. Kleine overnachtende gasten kunnen het zich er ook gemakkelijk op maken.


Het heeft al gefunctioneerd als podium, landingsmat, hellingbaan voor voertuigen en kogelbanen, om te klimmen, te springen, zich te verstoppen en te rusten.

Aan het einde van het spel is hij opgevouwen om ruimte te besparen, zodat hij kan worden gebruikt als een onopvallende en comfortabele extra zitplaats in de woonkamer.

We kijken nu al uit naar de winter, want dankzij Funzy hebben we ook binnenshuis genoeg mogelijkheden om ons uit te leven.