Ideen für sinnvolle Beschäftigungen für drinnen

Ideeën voor zinvolle binnenactiviteiten

De winter en, tot op zekere hoogte, de pandemie houden ons nog steeds binnenshuis.
Wat te doen als het niet mogelijk is om tijd buiten door te brengen met kinderen?

Daarom hebben wij onze favoriete zinvolle activiteiten binnen onze eigen muren op een rijtje gezet. Deze zorgen ervoor dat de kleintjes zich niet vervelen. Ze kunnen ons volwassenen tussendoor ook een beetje op adem laten komen. Deze keer zonder TV en beeldschermtijd.
Er zijn leukere en vooral zinnigere dingen te doen!

1. de Toniebox

Het is een rage en we zijn er zeker van dat je het thuis hebt of erover gehoord hebt. Het is een zeer gemakkelijk te gebruiken audiospeler voor de kleintjes.

Het bedrijf verkoopt muziek- en hoorspelen voor kinderen van 2 tot 8. Er zijn al meer dan 300 titels verkrijgbaar in Tonie-formaat, waaronder kinderboekenklassiekers zoals De kleine prins, Conni, Benjamin Blümchen, De rover Hotzenplotz of uitgaven uit de "Was ist was"-reeks.

De werken worden gespeeld via zogenaamde creatieve Tonies - dit zijn de kleine figuurtjes die op de doos worden geplaatst. De Toniebox kan audioboeken, sprookjes, muziek of zelfs geluiden afspelen. 

Bestanden in de meest uiteenlopende formaten kunnen ook in de box worden geladen: MP3, M4A, M4B, WAV, OGG en WMA. Tip van het Funzy-team: vertrouwde geluiden hebben een bijzonder kalmerend effect en kunnen je helpen in slaap te vallen! Een verhaaltje voorgelezen door opa en oma is ook een leuk idee.

2. handwerkboeken

We hebben het de vorige keer al over onze favoriete kerstklassiekers gehad. (...we realiseerden ons net hoe snel de tijd vliegt!)
Naast verhalen, vinden we boeken die aanzetten tot participatie bijzonder nuttig.

"Mit Leoli kreativ durch's Jahr" (Creatief met Leoli door het jaar ) is een knutselboek om mee te doen. In de loop van de Kita-to-Go serie worden boeken samengesteld waarin de uitgevers ervoor zorgen dat alle zintuigen van de kleintjes aan bod komen. 

Creativiteit, fijne motoriek, taal en beweging worden allemaal even getraind en ontwikkeld met de bijgeleverde instructies. Leoli zorgt ervoor dat uw kleintjes iets zinvols doen door te spelen, en daar houden we van!
3. koken met kinderen

Wij zijn ervan overtuigd dat het eetgedrag op jonge leeftijd ook het latere eetgedrag bepaalt. Vroeg oefenen baart kunst, en dat geldt ook als het om gezond eten gaat. 

Wij hebben de ervaring opgedaan dat bewust omgaan met gezonde voeding ook op jonge leeftijd kan worden aangeleerd. Het is heel goed mogelijk dat de doos met gezonde snacks soms vol terugkomt omdat "Janina donuts voor iedereen heeft meegebracht en die zijn veel cooler dan mijn wortelkarl". Maar als wortels, appels en dergelijke drie van de vijf keer in de hongerige mondjes van de kleintjes terechtkomen, is dat geweldig.

Wij willen je een platform aanbevelen dat zich precies met dit onderwerp bezighoudt: Brutale vrienden. Naast recepten voor kinderen vind je er ook allerlei informatie en stimulansen over dit onderwerp. Ook hoe je de kleine keukenhulpjes op de meest verstandige manier "optuigt", waar rekening mee gehouden moet worden en waarom opruimen en afwassen er ook bij horen (spoiler: beide trainen motoriek!)....en last but not least: een middag met en op de Funzy!

Ja, wie had gedacht dat we deze tip zouden geven! :)De Funzy speelbank biedt eindeloze mogelijkheden. Het kan worden opgebouwd en omgebouwd, er kan alleen mee worden gespeeld of door meerdere kinderen. Het is een speeltuin en rustplaats in één en biedt altijd precies wat jouw dierbaren nodig hebben op precies het juiste moment.
Dat was het weer voor deze week! Laat ons weten waar je in de toekomst meer over zou willen horen!
Veel plezier thuis en blijf gezond!

Jouw Funzy Team