Unsere Kinderbuch-Tipps zu Weihnachten

Onze kinderboekentips voor Kerstmis

Binnenkort is het weer zo ver, de oogjes van de kleintjes stralen zeker al.

Ja, Kerstmis is al over twee weken. Ons team is al druk bezig met handwerken, bakken en ..... bestellen. En ja, natuurlijk, we lezen ook voor.

Daarom willen wij het artikel van vandaag aan dat laatste wijden: onze beste leestips voor de periode vóór Kerstmis. Hoewel sommige mensen nog steeds terugvallen op de klassiekers uit hun eigen jeugd, zijn er ook veel "moderne" werken die het lezen waard zijn. Daarom presenteren wij kort de top 5 van dit jaar, een mix van oud en nieuw, want Kerstmis is tenslotte ook de tijd van tradities.

1. Kerstmis met Astrid Lindgren

Een klassieker, geen twijfel mogelijk. Een klassieker die Lindgren's mooiste verhalen samenbrengt in één klein boek. Pippi Langkous bakt en geeft cadeautjes aan alle andere kinderen omdat ze zo'n groot hart heeft. In Bullerbü dansen en ravotten de kinderen door de besneeuwde bossen en viert Michel van Lönneberga feest terwijl de elf Tomte Tummeltott het huis bewaakt terwijl iedereen slaapt. Dat alles met speculaas, de geur van kaneel en vrolijke dansjes rond de kerstboom. Een werk dat voor kinderen al tientallen jaren het wachten op de mooiste feestdag van het jaar verzacht.
2 Het Kerstverhaalboek door Anne Süss

Een kerstboek om mee te doen. Het boek is geïllustreerd en vormgegeven met veel aandacht voor detail en nodigt kinderen uit om mee te doen met veel kleine puzzels en kleurplaten. Het zal vele middagen veranderen in een pre-kerst ervaring, en we houden vooral van de extra activiteitsfactor!

3 Abie Alba- de grote droom van de kerstboom door Kathrin Bühring

Abie Alba's droom is om een kerstboom te worden. Het feit dat niemand hem uit de boomkwekerij wil halen, maakt hem verdrietig. Samen met zijn vriend Teggie, de hoekspin, breekt Abie vrij. De twee banen zich een weg door de winternacht. Een geweldig humoristisch kerstverhaal met veel hart en humor. Thema's als liefdadigheid, ontworteling, duurzaamheid en ons consumentengedrag worden belicht. Andere woorden, een kerstverhaal met toegevoegde waarde.

4 Hoe de kleine vos het Christuskind zoekt door Ulrike Motschiunig door Ulrike Motschiunig

Het bos werd van de ene dag op de andere stralend wit en mysterieus, weldra zal het Christuskind weer tot de mensen komen. Maar wat gebeurt er met de dieren in het bos terwijl wij mensen rond de kerstboom zitten? Niemand heeft het nog gezien, alleen het hert heeft een heldere bel gehoord en de ekster heeft glinsterende linten gespot. Een heerlijk poëtisch kerstverhaal voor jong en oud, absoluut het lezen waard!

5 De kleine heks viert Kerstmis

Lisbet, de kleine heks, heeft nog veel te doen voor Kerstmis! Het is maar goed dat ze gewoon op haar bezem kan zitten en veel gedaan krijgt tijdens de vlucht! Want als de kerstheks op bezoek komt, moet alles klaar zijn! Alles wat nog niet gedaan is, zal "gedaan-gedaan" worden. Het vervolg op de delen "De nieuwsgierige kleine heks" en "De verjaardag van de kleine heks".

.... en waar leest het het beste? Dat klopt, waar het echt knus en warm is. Waar het ruikt naar kaarsen (en peperkoek?). Daar, waar ouders en kinderen, waar klein en groot verenigd zijn. Dat is precies waar de Funzy voor is! Een plaats waar mensen samenkomen om zich voor te bereiden en uit te kijken naar de mooiste tijd van het jaar. Dat is precies waarom wij je vele gezellige uren samen wensen. Moge de tijd voor Kerstmis dit jaar heel bijzonder zijn. Een die bewust gebruikt en genoten wordt.

Maak het jullie gemakkelijk en tot ziens!

Jullie grappige kabouters